Visum Egypte aanvragen

Visum voor Egypte aanvragen

Het verplichte visum Egypte voor uw vakantie in 2020 vraagt u geheel online aan. De kosten voldoet u met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard en u ontvangt het visum Egypte vervolgens per e-mail. De immigratiedienst raadt aan uw visum Egypte minimaal 7 dagen voor vertrek aan te vragen, indien mogelijk nog eerder. U kunt uw aanvraag volledig online indienen, u hoeft hiervoor dus niet langs te komen bij de ambassade.

Bent u niet in het bezit van een geldig visum Egypte? Dan komt u niet voorbij de paspoortcontrole in Egypte en mag u het land niet betreden.

Aanvragen verplicht

Het visum Egypte aanvragen is verplicht voor alle Europese reizigers naar Egypte die niet de Egyptische nationaliteit bezitten. Toeristen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben dan ook altijd een visum Egypte nodig om het land in te kunnen reizen. Het maakt hierbij niet uit of u per vliegtuig of cruiseschip aankomt. De immigratiedienst raadt aan minstens een week voor vertrek te starten met het aanvragen. De aanvraag wordt over het algemeen na een week goedgekeurd. Print het visum uit en neem het mee op reis.

Hoe u het visum voor Egypte kunt aanvragen

Dien uw aanvraag voor het visum in via het online aanvraagformulier. In dit formulier vult u uw contact- en reisgegevens in, alsmede de paspoortgegevens van alle reizigers (inclusief kinderen) waarmee u naar Egypte reist. Elke reiziger dient namelijk een eigen visum Egypte te bezitten. Het aanvragen van de benodigde visums duurt normaal gesproken niet langer dan enkele minuten per reiziger, indien u alle gegevens bij de hand heeft. U hoeft nog geen vliegticket geboekt te hebben op het moment dat u uw aanvraag indient. Wel moet u minimaal één overnachtingsplaats geregeld hebben.

visum formulier Egypte

Benodigde gegevens voor de visumaanvraag

Voordat u start met het aanvragen is het verstandig enkele gegevens te verzamelen. Zo kunt u snel het formulier invullen voor alle reizigers waarvoor u een visum Egypte wilt aanvragen. Zorg dat u in elk geval beschikt over:

  • De paspoorten van alle reizigers*
  • Het beroep (of de functietitel) van alle reizigers
  • De reisdatums
  • Adresgegevens van uw verblijf

*= Een foto/kopie/scan van de informatiepagina voldoet ook. De informatiepagina is de pagina uit het paspoort waarop de naam en pasfoto van de reiziger staan.

Al eerder in Egypte geweest?

Indien reizigers al eerder in Egypte zijn geweest wordt ook gevraagd naar een aantal gegevens over die reis, te weten: (een schatting van) de toenmalige aankomst- en vertrekdatum en de adresgegevens van één van de overnachtingsplaatsen waar destijds gebruik van werd gemaakt. De reisdata zijn onder andere terug te vinden in het paspoort en het visum waarmee de vorige reis is gemaakt.

Bezoek aan familie of vrienden in Egypte?

Indien het doel van uw reis het bezoeken van vrienden of familie is, kunt u gewoon een toeristenvisum aanvragen. Wel moet u dan een uitnodigingsbrief meenemen. Daarnaar kan worden gevraagd tijdens de visumcontrole na aankomst in Egypte. In deze brief moet ten minste staan wie u bent, wie u gaat bezoeken (volledige namen en adres) en wanneer het bezoek plaats zal vinden.

Reisschema

Het is niet nodig om tijdens het aanvragen van het visum Egypte al een compleet reisschema gereed te hebben. Wel is het verplicht een reisschema te bezitten én uitgeprint op reis mee te nemen. Hierop moeten ten minste al uw vluchten en overnachtingsadressen staan.

Voorwaarden en geldigheid

De geldigheid van het visum Egypte is 90 dagen. Indien u een single entry visum aanvraagt mag u eenmalig maximaal 30 dagen in Egypte verblijven. Indien u gebruikmaakt van de multiple entry variant, mag u meerdere malen Egypte inreizen (tevens binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen). Ook dan mag elk verblijf maximaal 30 dagen duren. Lees hierover meer op de pagina over de geldigheid.

Zorg dat uw paspoort nog minimaal 8 maanden geldig is op het moment dat u in Egypte arriveert. Bekijk ook de overige voorwaarden voordat u start met het aanvragen van het visum Egypte.