Uitleg visum Egypte

Uitleg over het aanvraagformulier voor het visum Egypte

Om het visum voor Egypte te verkrijgen kunt u het online aanvraagformulier invullen. Hier leest u stap voor stap hoe dat werkt en hoe u het visum ontvangt. Probeer in elk geval tijdig te starten met het invullen van het formulier, bij voorkeur al enkele weken of maanden voor aankomst in Egypte.

Visumaanvraag voorbereiden

Voordat u daadwerkelijk aan de slag gaat met het visumformulier is het verstandig enkele zaken voor te bereiden. Indien u met een groep reist kunt u een groepsaanvraag indienen. Als u met uw familie reist bent u zelfs verplicht de visums voor alle familieleden middels een groepsaanvraag aan te vragen. Hiervoor dient u de paspoorten van alle reizigers of in elk geval een foto/scan van de pasfotopagina te hebben. Let op dat ook kinderen een eigen paspoort en visum nodig hebben. Lees voor de zekerheid ook de pagina met de voorwaarden van het visum Egypte om te controleren of elke reiziger gebruik mag maken van deze digitale reistoestemming.

Het visum aanvraagformulier openen

U kunt het formulier openen waarmee u het visum Egypte kunt aanvragen door op onderstaande knop te klikken:

U vult hier vervolgens uw (verwachte) aankomstdatum en uw e-mailadres in en klikt op de groene knop “Nu aanvragen”.

Visumformulier Egypte

Contactgegevens invullen in het aanvraagformulier

Wanneer u het formulier heeft geopend ziet u allereerst enkele invulvelden omtrent uw contactgegevens. Wilt u een groepsaanvraag voor het visum Egypte indienen? Dan hoeft u alleen uw eigen contactgegevens in te vullen. Het indienen van een groepsaanvraag is daarom minder omslachtig dan het indienen van aparte formulieren per persoon.

Algemene reisgegevens

Hetzelfde geldt voor de reisgegevens; ook deze hoeven slechts eenmaal te worden ingevuld in het geval u met een groep reist. In dit onderdeel van het formulier wordt onder andere gevraagd vanuit waar uw vlucht vertrekt. Maakt u een tussenstop of overstap? Vul dan de vertreklocatie in van de eerste vlucht (dus vóór de overstap). Tevens wordt gevraagd naar de datums van aankomst en vertrek. Indien deze nog niet vaststaan mag u ook een schatting invullen. Zorg er wel voor dat u zich altijd houdt aan de geldigheidstermijn van het visum Egypte.

Gegevens over uw overnachtingsplaats

Het is niet noodzakelijk al alle overnachtingen geregeld te hebben op het moment dat u aan de slag gaat met het invullen van het aanvraagformulier voor het visum Egypte. Wel moet u ten minste één overnachting hebben geregeld. Hiervan moet u namelijk de contactgegevens in het formulier invullen. Houd er rekening mee dat u de gegevens moet opgeven van een Egyptische organisatie, dus niet die van uw Nederlandse reisbureau. Indien u uw reis bij een Europese reisorganisatie heeft geboekt en niet weet waar u gaat overnachten kunt u dat navragen bij uw touroperator.

Gegevens van elke reiziger

De volgende stap is het invoeren van de paspoortgegevens van alle reizigers waarvoor u middels het aanvraagformulier een visum Egypte wilt aanvragen. Het is zeer belangrijk dat u dit zorgvuldig doet. Indien u gegevens onjuist invult zal het visum ongeldig zijn. Behalve de paspoortgegevens wordt ook gevraagd enkele om algemene gegevens. Zo vult u in of de reiziger al dan niet getrouwd is, of de reiziger ooit een paspoort van een ander land heeft gehad en of de reiziger al vaker in Egypte is geweest. Indien dat het geval is worden ook de data en overnachtingsplaats van de vorige reis gevraagd (of een schatting hiervan).

Kosten voldoen

De op één na laatste stap in het aanvraagproces is het voldoen van de kosten van het visum voor Egypte. Dit kan met iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

Aanleveren paspoortscan

Nadat de betaling is voltooid moet u voor elke reiziger een paspoortscan aanleveren via de uploadmodule die u direct na de betaling te zien krijgt. Heeft u op dat moment geen scans bij de hand? Dan kunt u het uploaden ook uitstellen. Houd er wel rekening mee dat de gemiddelde verwerkingsduur van een week pas ingaat op het moment dat alle documenten in goede orde zijn aangeleverd. U hoeft enkel een scan of foto te maken van de pagina van het paspoort waarop ook de pasfoto staat. De pagina moet geheel in beeld en scherp zijn en mag geen watermerk bevatten.

Het visum Egypte ontvangen

Nadat alle gegevens, paspoortscans en de betaling in goede orde zijn ontvangen wordt uw aanvraag voor het visum Egypte in behandeling genomen. Zodra uw aanvraag is gekeurd ontvangt u een e-mail en een sms-bericht. In de e-mail staat een link naar de statuspagina, daar kunt u het visum Egypte downloaden en uitprinten. Het is belangrijk dat u het visum bij uw paspoort in uw handbagage ´bewaart en naar Egypte meeneemt.