Geldigheid van het visum

Wat is de geldigheidstermijn van het visum Egypte?

Het visum Egypte is 90 dagen geldig. Afhankelijk van de variant die u heeft aangevraagd mag u eenmalig of meerdere keren het land inreizen met hetzelfde visum. Elk verblijf in Egypte mag maximaal 30 aaneengesloten dagen duren. Niet alleen uw aankomstdatum, maar ook uw vertrekdatum moet binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen liggen. In het aanvraagformulier vult u uw verwachte aankomstdatum in.

Eenmaal of vaker Egypte bezoeken

Bij het aanvragen van het visum voor Egypte geeft u in het formulier aan of u gebruik wilt maken van het Single Entry visum Egypte (voor één reis) of het Multiple Entry visum (voor een onbeperkt aantal reizen). Beide varianten kennen een geldigheidstermijn van 90 dagen. Ook mag elk verblijf in Egypte maximaal 30 dagen duren, ongeacht welke variant u kiest. De enige verschillen zitten in het aantal toegestane inreizen en de kosten van het visum Egypte.

Cheops in Egypte

Flexibele inreisperiode

U mag uw reisplannen na het verkrijgen van uw visum Egypte nog aanpassen en eerder of later reizen dan u in het aanvraagformulier heeft aangegeven. Wel mag u alleen aankomen én vertrekken binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen, die is niet meer te wijzigen.

Ingang geldigheidsperiode

In het aanvraagformulier vult u uw verwachte aankomstdatum in Egypte in. Als deze datum al binnen een maand is wordt de aanvraag meteen verwerkt. De geldigheidsperiode van het visum start direct na het goedkeuren van de aanvraag. U mag uw definitieve aankomst- en vertrekdatum nog wijzigen, zolang uw gehele verblijf binnen de geldigheidsduur van het visum valt

Meer dan een maand voor vertrek aanvragen

Indien u gebruik wilt maken van de online aanvraagprocedure van het visum Egypte moet u uw aanvraag minimaal 2 werkdagen voor vertrek indienen. Er wordt echter aangeraden het visum minstens een week van te voren aan te vragen. Normaal gesproken vindt toekenning namelijk binnen een week plaats. Om zeker te zijn dat uw aanvraag tijdig wordt goedgekeurd, ook indien bijvoorbeeld blijkt dat u gegevens foutief heeft aangeleverd en nieuwe aanvraag moet doen, is het verstandig uw aanvraag minimaal een maand voor vertrek in te dienen.

Lees meer over de visumaanvraag

Toekenning: op zijn vroegst 30 dagen voor de verwachte aankomstdatum

Visumaanvragen voor Egypte worden maximaal 30 dagen voor de verwachte aankomstdatum in Egypte verwerkt. Heeft u uw vakantie naar Egypte geboekt en wilt u meteen uw visum regelen? U kunt uw aanvraag altijd indienen, dus ook al maanden voor vertrek. U hoort dan echter pas op zijn vroegst 30 dagen voor vertrek of uw aanvraag is goedgekeurd. Het komt overigens slechts zelden voor dat een aanvraag wordt geweigerd; dat gebeurt alleen indien de Egyptische overheid vermoedt dat u een bedreiging vormt voor de veiligheid van het land.

Cheops in Egypte

Visum met langere geldigheid nodig?

Wilt u langer dan 30 dagen aaneengesloten in Egypte verblijven? Of een visum dat langer geldig is dan 90 dagen? Dan kunt u geen gebruik maken van de online aanvraagprocedure. U moet dan een afspraak maken bij de Egyptische ambassade in Den Haag. Bent u al in Egypte en wilt u langer dan 30 dagen blijven? Meld u dan zo spoedig mogelijk bij de lokale politie. De Egyptische politie kan verblijfsvergunningen toekennen voor langere termijnen. Hiervoor gelden wel aanvullende voorwaarden, waarover de politie u meer kan vertellen. Probeer indien mogelijk echter altijd uw reistoestemmingen al voor vertrek te regelen en vraag indien nodig een visum Egypte aan met een langere geldigheid.