Voorwaarden van het visum

Voorwaarden van het visum Egypte

U moet aan alle voorwaarden van het visum Egypte voldoen om deze te mogen aanvragen. Hier vindt u alle voorwaarden waarmee u rekening dient te houden. Lees deze pagina aandachtig voordat u start met het invullen van het aanvraagformulier, zodat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens uw vakantie. Controleer voor vertrek of u zaken moet voorbereiden om aan alle voorwaarden voor het visum te voldoen.

Reizgers met een paspoort dat minder dan acht maanden geldig is op het moment van aankomst worden het land niet ingelaten. Lees de voorwaarden op deze pagina aandachtig voor u uw aanvraag indient.

Voorwaarden betreffende de reis naar Egypte

Het digitale visum Egypte is enkel bedoeld voor vakanties en niet voor zakelijke doeleinden.

Op vakantie naar Egypte

Het is enkel mogelijk uw visum voor Egypte online te verkrijgen indien u voor toeristische doeleinden naar Egypte reist. Vakanties naar Egypte voldoen dan ook vrijwel altijd aan de voorwaarden. Wel moet u rekening houden met de maximale verblijfsduur en de geldigheidstermijn van het visum.

Op bezoek bij vrienden of familie in Egypte

Het bezoeken van vrienden of familie (personen die in Egypte wonen) is toegestaan doordat het wordt gezien als vakantie. Let op: in dit geval moet u wel voldoen aan aanvullende voorwaarden. U moet de personen die u gaat bezoeken namelijk een uitnodigingsbrief laten schrijven. Deze moet u meenemen op reis. Zorg dat de contactgegevens van alle reizigers en de personen die bezocht worden hierin genoemd worden.

Werken in Egypte

Indien u in Egypte wenst te werken is het niet mogelijk uw visum Egypte online te verkrijgen. Het maakt hiervoor niet uit of u wilt werken in dienst van een organisatie die gevestigd is binnen of buiten Egypte. Ook het maken van een zakenreis of studiereis is niet toegestaan met dit type visum (ook niet voor een korte training of andersoortige bijeenkomst). In het geval u niet voor een vakantie het land wilt inreizen dient u een afspraak te maken bij de ambassade en daar een fysiek visum aan te vragen, dat door een consulair medewerker in uw paspoort wordt geplakt.

Oase in Egypte

Voorwaarden betreffende de reizigers

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op alle reizigers die gebruik willen maken van de online aan te vragen variant van het visum voor Egypte.

Geaccepteerde nationaliteiten

U kunt alleen gebruikmaken van het digitale visum Egypte indien u één van onderstaande nationaliteiten bezit (waaronder Nederland en België): Albanië, Australië, België, Bulgarije, Canada, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zweden of Zwitserland

Reizigers die eerder in Egypte zijn geweest

De volgende aanvullende voorwaarden voor het visum Egypte gelden enkel indien u al eerder in het land bent geweest. In het aanvraagformulier wordt gevraagd naar de aankomstdatum, vertrekdatum en de verblijfplaats van uw laatste reis naar Egypte. U bent verplicht deze vragen te beantwoorden. Het komt regelmatig voor dat reizigers deze informatie niet meer weten. Veelal staan in elk geval de reisdata nog in het paspoort dat destijds in gebruik was. Indien het oude paspoort niet meer voorhanden is mag u ook een schatting maken, probeer in elk geval de maand goed in te vullen. Indien u ook het adres van uw overnachtingsplaats niet meer weet kunt u op het internet een hotel zoeken dat in de buurt ligt van uw vorige hotel en daarvan de gegevens invullen.

Indien u met minderjarige kinderen reist

Ook minderjarige kinderen moeten over een eigen paspoort en visum voor Egypte beschikken. U kunt hun visum Egypte tegelijk met dat van u aanvragen, via het online formulier. De Koninklijke Marechaussee heeft enkele maatregelen genomen om kindersmokkel en -ontvoeringen zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom bent u verplicht een schriftelijk, ondertekend bewijs te tonen waarin beide ouders toestemming verlenen met het kind te reizen, indien niet beide ouders meereizen.

Op vakantie naar Egypte

Paspoortvoorwaarden

Het is belangrijk dat u voldoet aan de voorwaarden die zijn gesteld aan uw paspoort. De immigratiedienst van Egypte heeft bepaald dat uw paspoort nog ten minste acht volle maanden geldig moet zijn op het moment dat u arriveert. Dit paspoort moet hetzelfde exemplaar zijn dat gebruikt is bij het invullen van het aanvraagformulier; het paspoortnummer moet overeenkomen. Verloopt uw paspoort al binnen acht maanden na aankomst? Dan moet u een nieuw paspoort aanvragen en daarmee vervolgens een volledig nieuw visum Egypte aanvragen. Let op: u mag geen gebruik maken van een noodpaspoort, ID-kaart, vreemdelingendocument of verblijfsvergunning. Ook het reizen met een zogenaamd officials-paspoort is niet toegestaan, wanneer u gebruik wilt maken van het elektronische visum Egypte dat online te verkrijgen is.

Voldoet u aan alle visumvoorwaarden?

Dan kunt u uw visum voor Egypte online aanvragen. Dat doet u met het visumformulier dat te openen is door op de onderstaande knop te drukken:

Voldoet u niet aan de voorwaarden van het visum Egypte?

Dan moet u een afspraak maken bij de ambassade van Egypte om een fysiek visum te verkrijgen, of zorgen dat u alsnog aan de voorwaarden voldoet.